Pui marinat cu hummus, grâu și avocado – o rețetă gourmet cu ulei de măsline Staliá Olive Oil

Staliá – σταλιά (sta’ʎa) este un cuvânt grecesc care înseamnă „o picătură mică”. Exact așa este și uleiul de măsline extravirgin Staliá – fiecare picătură conține esența Greciei, parfumul și savoarea autentică a măslinelor atent cultivate.

Această rețetă îmbină prospețimea ingredientelor mediteraneene cu finețea uleiului de măsline Staliá, oferindu-ți o explozie de arome și un plus de rafinament în fiecare farfurie.

Produse grecesti

Poți comanda ulei de masline Grecia Staliá Olive Oil exclusiv de pe LeShop.ro, singurul loc din România unde găsești acest ulei de măsline premiat la nivel mondial.

Celebrul chef Andreas Lagos a testat acest ulei premiat la nivel mondial și recomandă o rețetă delicioasă, care pune în valoare aroma sa unică.

Ulei de Masline Grecia

Îți împărtășim această rețetă pentru a te bucura de o experiență culinară excepțională!


Pui marinat cu hummus, grâu și avocado

Ingrediente (6 porții)

Pentru pui:

  • 6 bucăți file de pulpă de pui
  • 4-5 linguri de ulei de măsline extravirgin Staliá
  • 6 crenguțe de cimbru
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • Sare și piper, după gust

Pentru hummus:

  • 250g năut fiert
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de tahini
  • 4 linguri de ulei de măsline extravirgin Staliá
  • Coaja și sucul de la 1 lămâie
  • 1/4 linguriță pudră de chimion
  • 1/4 linguriță pudră de coriandru
  • 3-4 linguri de apă din năut
  • 1 lingură de iaurt
  • Sare și piper, după gust

Pentru grâu:

  • 200g grâu
  • 1 litru supă de legume
  • 4 linguri de ulei de măsline extravirgin Staliá
  • 1/2 lingură cimbru proaspăt, tocat
  • Coaja rasă de la 1 lămâie
  • Sare și piper, după gust

Pentru avocado:

  • 2 avocado, tăiate cuburi
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin Staliá
  • Suc de lămâie
  • Sare și piper, după gust

Pentru salată:

  • 60g frunze de rucola tinere
  • 60g semințe de rodie
  • 3 ridichi tăiate în felii subțiri
  • Sos de ulei de măsline și lămâie

Pentru sosul de ulei de măsline și lămâie:

  • 100g ulei de măsline extravirgin Staliá
  • Coaja și sucul de la 1 lămâie
  • 2 lingurițe de muștar
  • 1 linguriță de miere
  • Sare și piper, după gust

Pentru servire:

  • 1 linguriță semințe de susan negru
  • 1 lime, tăiată în 6 bucăți
  • Extra ulei de măsline extravirgin Staliá

Mod de preparare

1. Prepararea hummusului

Adaugă toate ingredientele într-un blender și mixează până obții o pastă fină și cremoasă.

2. Prepararea grâului

Fierbe grâul în supa de legume până devine moale. Strecoară-l și lasă-l să se răcească. Adaugă sare, piper, ulei de măsline Staliá, coaja de lămâie și cimbrul. Amestecă bine și păstrează deoparte.

3. Prepararea avocado-ului

Amestecă ingredientele într-un bol și păstrează deoparte. Este recomandat să pregătești avocado-ul în ultimul moment, pentru a evita oxidarea.

4. Prepararea sosului de ulei de măsline și lămâie

Adaugă toate ingredientele într-un borcan cu capac, închide-l și agită bine până obții un sos omogen.

5. Prepararea salatei

Amestecă frunzele de rucola cu semințele de rodie și feliile de ridiche. Adaugă sosul și amestecă ușor.

6. Prepararea puiului

Pune toate ingredientele într-un bol și amestecă bine. Încinge o tigaie antiaderentă și prăjește fileurile de pui câte 5-6 minute pe fiecare parte, până devin aurii și suculente.

7. Asamblarea preparatului

Pe o farfurie întinsă, așază hummusul pe o parte. Așază peste el fileul de pui întreg sau tăiat pe jumătate. Lângă, pune grâul, avocado-ul și salata. Adaugă o felie de lime în centru, presară semințele de susan negru și stropește cu puțin ulei de măsline Staliá.

Savurează cu plăcere!

Dieta mediteraneana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *